We telle vrûg af vandoag!

Op Carnavalszaterdag werd Prins Luuk de 50e thuis opgehaald voor de officiële start van Carnaval 2024. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de jongste kapel van Ganzendonck, Da’ Kapelleke.

Ook de veteranen van Sparta ’25 waren van de partij. De veteranen, in het dagelijks leven de Prinsengarde van Ganzendonck, hebben Prins Luuk de 50e naar het Teugeldersbeeldje begeleid. Na de officiële huldiging van het Teugeldersbeeldje en het zingen van het Ganzendoncks volkslied vertrok de stoet naar de Michaëlkerk voor de jaarlijkse Carnavalsmis.

In een volle kerk verzorgde Kapelaan Jan de viering. Met liedjes van Zanggroep Zingiz en de Prinsengarde was het een gezellige bijeenkomst. Het LUUKSE Kapelleke en het Sint Antonius Gilde zorgden voor de muzikale omlijsting.

Na een goed verzorgde lunch in De Luukse Tent vertrok de bus naar Raopersgat voor de Sleuteloverdracht. Locoburgemeester Joan Briels wilde op enkele voorwaarden de sleutel overhandigen aan onze Prins Luuk de 50e.

Krijgt de locoburgmeester zijn sleutel weer terug na Carnaval?

Prins Luuk de 50e zou de sleutel teruggeven als de locoburgemeester ervoor zou zorgen dat zijn straatverlichting aan het Raadhuisplein, notabene tegenover het Gemeentehuis, voor het einde van Carnaval weer zou werken. Tot die tijd moet de buurt het doen met de verlichting van het Teugeldersschip in de tuin van de Prins. Onze Prins heeft de locoburgmeester een verlengsnoer gegeven, zodat hij tijdens Carnaval kan zorgen voor de verlichting in de straat. Tijdens Carnaval is Joan Briels de kapitein van het Teugelderschip in de tuin aan het Raadhuisplein.

Prins Luuk de 50e kon mét sleutel terug naar Ganzendocnk om het feest verder voort te zetten. Na een feestelijke opening van de Jeugdtent, kon het dak van De Luukse Tent er vanaf!