Dansmariekes

Dansmariekes

Wat leuk dat je de pagina van de Dansmariekes bezoekt! Hieronder vind je wat informatie over de Dansmariekes bijv. hoe je een Dansmarieke kunt worden en wat het allemaal inhoudt om een Dansmarieke te zijn.

De Dansmariekes bestaan uit een enthousiaste groep meiden die vanaf april tot en met de Carnaval actief zijn. De trainingen worden gehouden op maandagavond van 19.00u – 20.00u, met uitzondering van de schoolvakanties. Op deze avonden studeren zij een Gardedans en een Showdans in. Op de laatste training voor de zomervakantie en tijdens Sinterklaas ziet de training er anders uit. De leiding van de Dansmariekes maakt er dan een speciale avond van.

Vanaf november staan er verschillende Carnavalsactiviteiten gepland waar de Dansmariekes zullen dansen. De aftrap is uiteraard de Prinsbekendmaking van Prins Luuk en Jeugdprins Luukske en Jeugdprinses. Daarnaast worden de recepties van de Laarbeekse Carnavalsverenigingen bezocht. Andere activiteiten zijn: de Seniorenmiddag, Sauwelavond, Kansplusmiddag, en de Carnavalsavond in De Regt.
Het hoogtepunt is natuurlijk de Carnaval zelf. Zo mogen de Dansmariekes tijdens de optocht mee varen met Prins Luuk op het Teugelderschip dat door Ganzendonck trekt. Daarnaast trekken ze veel op met Prins Luuk en zijn Gevolg en vroeg in de avond zijn ze te vinden bij het Jeugdcarnaval.

Hou je van dansen en lijkt het je leuk om met een groep meiden veel plezier te maken dan ben jij geknipt om bij de Teugelders te komen dansen! De enige vereiste is dat je met Carnaval 8 jaar moet zijn. Je kunt je het gehele jaar aanmelden. Na aanmelding kom je op een wachtlijst te staan. Rond april start het nieuwe seizoen.

Heb je interesse? Of wil je nog meer informatie neem dan gerust contact op via het contactformulier!

Aanmeldformulier Dansmariekes

Interesse?
Neem contact met ons op!

Contact