Teugelders’ Optochtcommissie telt zegeningen

Nog een paar weken en dan barst het Carnavalsfeest los in Ganzendonck. De Teugelders besparen zich kosten noch moeite om er een groots en meeslepend spektakel van te maken. Een van de hoogtepunten is de Ganzendonckse optocht op zondag 11 februari. Dan vertrekt de bonte stoet om 14.30 uur vanaf het Piet van Thielplein naar het Heuvelplein. Toch heerst er serene rust bij de Optochtcommissie van de Teugelders.

Daar waar vele Carnavalsverenigingen kampen met teruglopende deelnemersaantallen, gaat het in Ganzendonck toch behoorlijk de goede kant op met het aantal aanmeldingen. De commissie prijst zich gelukkig met de jongens en meiden van de Neije Lichting die zich al maanden voorbereiden op de tocht en waar maar liefst 7 nieuwe groepen uit voorkomen die in Laarbeek zullen deelnemen. Dat niet alleen, zij lijken ook heel wat anderen te inspireren om deel te nemen.

Alle deelnemers dingen mee naar de felbegeerde Beweging Op d’n Tocht publieksprijs Award, welke ter beschikking is gesteld en geïnitieerd door Stichting op d’n Tocht (voorheen de Beweging). Vorig jaar introduceerde de commissie hiervoor een digitale publieksprijs stemming. Door een QR code te scannen met je mobiele telefoon kon je op je favoriete optochtdeelnemer stemmen. Ganzendonck bracht massaal z’n stem uit en dus kan er dit jaar opnieuw digitaal gestemd worden. De commissie mag daarbij rekenen op de hulp van enkele leden uit het Gekleed Gevolg die voor de stoet zullen uitlopen en de QR-codes voor de stemming uitdelen. Zij zijn ervoor geknipt en niet te missen, zo stelt de Optochtcommissie. De Optochtcommissie telt dan ook haar zegeningen. Ook meedoen met de optocht in Ganzendonck? Je kan je nog tot en met woensdag 7 februari aanmelden via de website van de Teugelders. Scoor dan gelijk een kaartje in de Luukse Tent Ticketshop zodat je na afloop voor maar 7,50 Euro lekker Luuks kan aanschuiven aan de overheerlijke stamppot met worst en jus van Des Lekker!