Teugelders eindelijk toe aan bekendmaking

Of het nu met of zonder Corona is, met de Teugelders is elk evenement altijd weer spannend. Na wat misrekeningen en miscommunicatie heeft men nu dan toch eindelijk een oplossing gevonden voor de Prinsbekendmaking voor het Carnavalsseizoen 2022 – 2023.

Een aantal weken geleden lag het Teugeldersschip nog op ramkoers waarbij plotseling bleek dat er geen zaal geboekt was voor de bekendmaking. Alle hens aan dek dus en toen alle zeilen waren bijgezet, kwam dan toch de veilige haven in zicht.

Het feit dat de Prinsbekendmaking vorig jaar half in de buitenlucht moest plaatsvinden vanwege Corona was klaarblijkelijk goed bevallen, want dit jaar gaan de Teugelders van Ganzendonck opnieuw naar buiten. De Prinsencommissie heeft de stoute schoenen aangetrokken en gaat de Prinsbekendmaking nu organiseren op de trappen van ‘t Oude Raadhuis aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Ze treden daarmee in de voetsporen van hun Carnavaleske buren, de Ganzegatters, die dit al jaren zo doen. Het is een prachtige locatie waarbij cafés op kruipafstand bereikbaar zijn en ook de mogelijkheid tot deelname voor het publiek bijzonder laagdrempelig is.

Op zaterdag 19 november vanaf 20:00 uur is het dan zover. Naast dat natuurlijk de nieuwe Prins Luuk bekend gemaakt zal worden, maakt ook het kersverse Boerenpaar voor het nieuwe seizoen hun opwachting. Zij zullen het spits afbijten rond de klok van 20:30 uur. Er is muziek ter opluistering en de Prinsencommissie belooft een waar spektakel met een grandioze LED lichtshow. Daarnaast zullen ook de Ganzendonckse Dansmariekes acte du présence geven om al dansend de hoofdrolspelers van deze spectaculaire ceremonie zo goed mogelijk neer te zetten.
Wanneer de nieuwe Prins Luuk dan ook het Carnavalsmotto voor seizoen 2022 – 2023 bekend heeft gemaakt, worden alle zeilen gehesen en koers gezet naar Café-Zaal van de Burgt. Hier kan het feest tot in de late uurtjes voortgezet worden.