Teugelders al vroeg uit de veren op Carnavalszaterdag

Op zaterdagochtend gingen de Teugelders door heel Ganzendonck het nieuwe Carnavalsblad ‘Den Teugelder’ bezorgen. In korte tijd werden meer dan vijfduizend exemplaren bezorgd.

Op deze stralende dag ging Prins Luuk XLIX en het gehele Gevolg traditiegetrouw op pad naar het Teugelders Beeldje. Hier werd even stil gestaan bij het ontstaan van De Teugelders door Minister van Protocol Richard. Onder leiding van de Biks Bent vertrokken zij naar het Heuvelplein voor de ‘net niet luxe Sleuteloverdracht’.

Op ludieke wijze vond er toch een Sleuteloverdracht plaats bij Café van de Burgt. Burgemeester Frank van der Meijden had voor het Jeugdpaar en Prins Luuk XLIX een heuse chocolade sleutel. Prins Luuk XLIX had voor de Burgemeester ook een sleutel van het Café, en wel een heerlijke dropsleutel. Voor een paar dagen zijn de rollen omgedraaid. Dave van de Burgt zwaait de scepter over Ganzendonck en Burgemeester Frank van der Meijden is de tijdelijke kastelein van Café van de Burgt.

Deze middag werd aan Duo Dubieus een mooie prijs overhandigd voor hun bewezen inzet bij de Optocht door René Derksen namens de Optocht Commissie. Deze avond werd bij Café van de Burgt vervolgd: Deefs Steekhouse werd verzorgd door De Foute Vinylshow.