Uit de oude doos: DeMario start Carnavalsseizoen

Zoals het zich laat aanzien, kan het weer! Als vanouds Carnaval vieren met vanzelfsprekend een mooie optocht op de Carnavalszondag als een van de highlights. Omdat dit alweer even is geleden, herhalen we de komende weken ter kennis en inspiratie de columns van DeMario, Carnavalsvierder en wagenbouwer in hart en nieren.

Het is najaar. In Carnavalsland is dit het voorseizoen en dus dé tijd om met de voorbereidingen voor de Carnaval te starten. Als mijn alter ego DeMario wil ik iedereen met tips en trucs enthousiasmeren – op z’n Brabants: zo ver kriege – om mee te doen met de Carnavalsoptocht en het liefst natuurlijk met een prachtig zelfgebouwde Carnavalswagen.

Met het bouwen van een Carnavalswagen leef je naar de Carnaval toe en zul je Carnaval op een heel andere manier beleven. Tevens zorgt het bouwen van een Carnavalswagen ervoor dat je nieuwe contacten legt, waardoor het sociale karakter van Carnaval onderstreept wordt en je ook na de Carnaval er de voordelen van plukt.

Tip 1 van DeMario

Elke Carnavalswagen begint met een idee. Spreek niet een avond af met je team om met elkaar een idee te bedenken; dat werkt niet. Beter is om bijv. tijdens een feestje (Proost!), het erover te hebben. Vaak ontstaan dan de beste ideeën.

Ben je regelmatig onderweg? Kijk bijv. eens op de reclameborden langs de weg of naar de reclame op vrachtwagens. Je fantasie moet geprikkeld. Een goed idee komt dan haast vanzelf. Wanneer je een idee hebt, probeer dan pas een actualiteit hierin te verwerken of het Carnavalsmotto. Werk het idee in stappen uit.

Doe je mee?! Houd dan deze wekelijkse column in de gaten of kijk op de Facebook pagina van de Ganzendonckse optocht.