Sprookjes bestaan in Ganzendonck!

Nadat er een tijdje geleden groen licht kwam, werd in een mum van tijd een alternatief programma in elkaar gezet. Met de medewerking van de Ganzendonckse horeca, de Teugelders en alles daar omheen werd Carnaval afgelopen vrijdagavond afgetrapt in Muziek Centrum ‘t Anker. ‘Op d’n Tocht & U’ was het startschot van ‘t skônste sprookje van ‘t jaor. Dit avondvullend programma, wat overigens geen concert was, zorgde voor veel herkenning en entertainment. In iedere Carnavalsvierder schuilt namelijk een artiest en dat hebben de diverse gastartiesten dan ook zeker laten zien. Op het podium verschenen onder andere: De Hennies, Nick van de O & U, Meatloaf Rovers, de welbekende Frikadellen van Beweging Op d’n Tocht, Durky Dancing, De Zangeres Zonder Naam, Het Boerenpaar, Prins Luuk XLIX, Prinses Chantal en de Adjudanten. En samen met de Luukske Kapel, Nummerke 3, STOUDT en Muziekmakerij De Biks Bent werd het een grandioze eerste avond van Carnaval 2022.

Op zaterdag gingen de Teugelders al vroeg uit de veren! Ruim vijfduizend exemplaren van Den Teugelder werden bezorgd door heel Ganzendonck. Op deze stralende dag ging Prins Luuk XLIX en het gehele Gevolg traditiegetrouw op pad naar het Teugelders Beeldje. Hier werd even stilgestaan bij het ontstaan van De Teugelders door Minister van Protocol Richard. Onder leiding van de Biks Bent vertrokken zij naar het Heuvelplein voor de ‘net niet luxe Sleuteloverdracht’.
Op ludieke wijze vond er toch een Sleuteloverdracht plaats bij Café van de Burgt. Burgemeester Frank van der Meijden had voor het Jeugdpaar en Prins Luuk XLIX een heuse sleutel gemaakt van chocolade. Prins Luuk XLIX had voor de Burgemeester ook een sleutel van het Café, en wel een heerlijke dropsleutel. Voor een paar dagen zijn de rollen omgedraaid. Dave van de Burgt zwaait de scepter over Ganzendonck en Burgemeester Frank van der Meijden is de tijdelijke kastelein van Café van de Burgt.

Deze middag werd aan Duo Dubieus een mooie prijs overhandigd voor hun bewezen inzet bij de Optocht door René Derksen namens de Optocht Commissie. Deze avond werd bij Café van de Burgt vervolgd: Deefs Steekhouse werd verzorgd door De Foute Vinylshow.

Zondagochtend werd al alweer vroeg verzameld bij Café van de Burgt voor de Kolderzitting. De kolderaars Jan Swinkels, Michiel Hanegraaf, Wieke Toonen, duo Antwan van Horik en Rob Franken en Rob van Elst kregen de lachers op hun hand! Na afloop vertrokken Prins Luuk XLIX, Prinses Chantal, de Adjudanten en het Gekleed Gevolg vanuit hun residentie voor de ‘Teugelders on Tour’. Ze werden enthousiast ontvangen bij De Bleek waar onder leiding van Muziekmakerij De Biks Bent de polonaise werd ingezet. De tour werd voortgezet naar de Hoge Hees en ze sloten af bij De Regt. De avond werd door DJ Hans verzorgd bij de Tapperij.

Bij het aanleveren van dit artikel is Carnaval nog maar halverwege en het is nu al ’t skônste sprookje van ’t jaor. Volgende week deel 2 van een sprookjesachtige Carnaval!