Skôn vrij-gezellig trouwfeest Boerenpaar van Ganzendock!

Eindelijk was het dan zover, na ruim een jaar verloving mochten Janus en Diel, het Boerenpaar van de Stichting Teugelders van Ganzendonck, 21 januari jl. in ondertrouw gaan. Rond 18:00 uur was het al een hele drukte bij Café Zaal van de Burgt. Familie, de getuigen Robin en Stephan, de Boerenbeveiliging, Prins Luuk XLIX, Prinses Chantal, het Gekleed Gevolg, buren en vrienden waren aanwezig om Boer Janus en Boerin Diel te verwelkomen. Janus arriveerde in een mooi versierde bakfiets met daarin natuurlijk zijn eigen Diel. Ze wilde graag opgehaald worden met een helikopter. Geen probleem, de bakfiets klonk als een helikopter.

Voordat de ondertrouw kon beginnen, had Janus al tijd gereserveerd voor een spreker. Hij had burgemeester Frank van der Meijden bereid gevonden om eventuele bezwaren te weerleggen, zodat hij met zijn Diel kon gaan trouwen. Dat lukte met goedkeuring van Prins Luuk XLIX.

Ondertussen werden er diverse opdrachten voor het boerenpaar verdeeld onder de aanwezigen, waaronder het maken van een bruidsboeket, een hippe poffer, leuke kleren, een spandoek, ringen en het zingen van een liedje. Boer en Boerin kregen ieder de opdracht, om met hun getuige, een trouwgelofte te schrijven. Wat een creativiteit!

Janus kreeg een skôn gestreept zwempak aan met witte handschoenen. Diel een skôn schort, bruidsboeket van groenten met roosjes, een indrukwekkende poffer van wc papier met poffertjes, beiden een groenteketting en zo waren ze er helemaal klaar voor.  

Tijd voor de ambtenaar van de boergelijke stand Dion van Erp, alias Wil Krikke, om het boerenpaar in ondertrouw te laten gaan. Voordat de aktes getekend konden worden, was er bezwaar van de exen en de boerenbeveiliging! Zij wilden als tegenprestatie een BBQ. Nadat het boerenpaar en hun getuigen dit bezwaar weerlegd hadden, werd er dan toch getekend.

Zoals iedereen wel weet, kregen Janus en Diel al een jaar lang geheimzinnige post van een stille aanbidder(s), het dreef hen tot wanhoop. Afgelopen vrijdag nog reed er een busje voor de deur met geheimzinnige personen die een mandje bij de deur neerzetten. Wie o wie waren dit? Deze avond kwam er eindelijk duidelijkheid! Ook het bestuur had post gekregen, uit deze brief werd duidelijk dat de dames van het bestuur achter al deze geweldige acties zitten! Janus was tot voor kort het enige mannelijke bestuurslid, de dames hebben hem ontzettend in de maling genomen. Top! Het Boerenpaar kreeg van hen een mooi tegeltje met de tekst: “Met die boeren kuunde nie eggen en teulen…”.

Tijd voor feest! De zaal liep vol met iedereen die dit feest niet wilde missen, dansend op de muziek van DJ Daan. Toen was er nog de allergrootste verrassing: Boer Janus en Boerin Diel gaan deze avond nog trouwen! Hiervoor trok het boerenpaar hun beste kleren aan, de kinderen voorop, de getuigen, familie en de boerenbeveiliging achter hen aan. Wil Krikke nam het woord. Hij sprak mooie woorden en hoopt dat ze samen een lang en gelukkig huwelijk mogen beleven. Diel sprak haar trouwgelofte naar Janus uit en andersom, de ringen werden omgedaan en er mocht natuurlijk gekust worden. De boergelijke trouwerij is met het tekenen van de trouwakte door het Boerenpaar en Prins Luuk XLIX een feit, onder toeziend oog van de getuigen en de adjudanten!

De rest van de avond werd er volop gefeest op de muziek van DJ Daan, de Party Freunde en de Badmeesters van het Diepe. Ook voor de Party Freunde was er nog een bijzondere verrassing: de Boerencommissie overhandigde hen een Gouden Plaat voor de nieuwe single “Hier in dit cafeetje”. Het Boerenpaar nodigt eenieder uit op de Janus en Diel’s (T)huiswarmingparty op Carnavalsmaandagavond bij Café Thuis, tot dan!