Persconferentie donderdag 20 januari

Persconferentie, donderdag 20 januari 2022

Locatie: Café-Zaal van de Burgt

Op donderdagavond om 18:30 hebben de Teugelders een persconferentie gehouden. Deze was groots aangekondigd in de media. Interim voorzitter Romy Brummelkamp heeft samen met Prins Luuk XLIX de persconferentie gegeven. Hierbij werden zij ondersteund door ‘onze Irma’s’, Boer Janus en Boerin Diel (het Boerenpaar). Zij gaven de persconferentie kleur door dat wat Romy en Prins Luuk XLIX vertelden om te zetten in de leukste gebaren.

Interim voorzitter Romy Brummelkamp: “Goedenavond Ganzendonckers en Ganzendonckerinnekes, Teugelders en Teugelderinnekes.

Toen wij in september startte met de organisatie van Carnaval 2022 zijn verschillende scenario’s besproken, maar het geloof was er echt. Het geloof dat we onszelf vanaf 26 februari zouden onderdompelen in een sprookjeswereld. Met een pilsje in de hand een polonaise lopen door Ganzendonck. Alle Teugelders samen met alle Ganzendonckers en Ganzendonckerinnekes die Carnaval 2022 onvergetelijk zouden maken.

In november maakten wij onze hoogheden bekend. Er werd een coronaproof programma opgesteld en de reacties na afloop waren lovend. Ten opzichte van andere jaren waren er twee dingen totaal anders: het programma vond ’s middags plaats en in de buitenlucht. Twee elementen die het succes van de bekendmakingen hebben getekend.

En toen kwam december, het geloof werd met de dag minder. De maatregelen werden steeds strenger met wederom een lockdown tot gevolg. De oproep om te vaccineren dan wel te boosteren, steeg tot grote hoogte. Gelukkig hebben velen hieraan gehoor gegeven en dat geeft ons weer vertrouwen.

Eén ding wat wij vanaf begin gezegd hebben is dat we kijken naar wat wél kan. We gaan daarom op Carnavalszaterdag onze ‘D’n Teugelder’ uitbrengen. Een Carnavalsblad zoals hij nog nooit is uitgebracht. Een blad zonder Carnavalsprogramma, maar boordevol Carnavalskolder. Leuke interviews, mooie samenwerkingen en natuurlijk alle sponsoren die de Teugelders, dan wel Ganzendonck, dan wel Carnaval een warm hart toedragen.

De Teugelders hebben enkele weken geleden aangekondigd dat activiteiten die gepland staan tot Carnavalszaterdag geen doorgang zullen vinden. De hoop blijft dat er íets gevierd mag worden en waar dat mag zullen wij dit gaan doen. Natuurlijk houden wij ons altijd aan de dan geldende maatregelen. Daarnaast vindt er voor elke activiteit ook overleg plaats met de gemeente, zodat wij ook daar draagvlak behouden.

Dan wil ik nu graag Prins Luuk XLIX het woord geven. Hij is de berichtgever van het beste nieuws! Dus zorg dat alle ruis weg is, zet het geluid wat harder en concentreer je op dat wat Prins Luuk XLIX je nu gaat vertellen!”

Prins Luuk XLIX: “Of we mogen Carnavallen dat moeten we afwachten, maar dat betekent niet dat wij gaan zitten sikkeneuren. De Teugelders hebben de koppen bij elkaar gestoken en mikken op een weekend in juni. Een weekend dat al jarenlang in het teken staat van feest en dat prijkt op onze Teugeldersagenda. Het weekend van Splash zal dit jaar eenmalig omgetoverd worden tot ‘zomercarnaval – weekend’. Voor de duidelijkheid: we hebben het dan over het weekend dat bestaat uit vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni.

Enkele maatregelen die we nu al bekend kunnen maken voor het zomercarnaval:

1.         Houd je aan de minimale groepsgrootte. Het lijkt het erop dat er op dat moment een groepsgrootte gehanteerd zal worden van minimaal 4 personen.

2.         Bewegingen van een gevuld glas met drinken naar de mond worden streng geadviseerd.

3.         Blijf zoveel mogelijk in Ganzendonck en beperk uw contacten hierbuiten.

4.         De minimale afstand tussen andere mensen is zo groot als de lengte van uw arm. Dit is gemakkelijk te meten door in een lange rij achter elkaar te gaan staan en uw handen op de schouder van de persoon voor u te leggen. In de volksmond ook wel bekend als een ‘polonaise’.

5.         Bij klachten als een trillende hand, een droge mond en rusteloze benen ga dan vooral op pad, dansen, feesten en en drinken, zowel alcoholisch als non-alcoholisch, dit is op dat moment het enige medicijn. Hiervan is de werking gegarandeerd.

6.         En als laatste maatregel geldt: was uw handen na het gebruik van het toilet!

Wij kunnen helaas nog niet uitweiden over de plannen die er zijn omtrent zomercarnaval. Er zal een programma opgesteld worden dat enkele traditionele aspecten van Carnaval zal bevatten, maar wat geen vervanger is van Carnaval zoals we dat kennen. Er zal geen sleuteloverdracht plaatsvinden en ook het boerenpaar zal niet in de on-echt verbonden worden. Zomercarnaval moet gezien worden als een extra activiteit. Een activiteit waarvoor wij ons voor de volle 100% gaan inzetten. Een activiteit waar wij in geloven. Een activiteit waarvan wij denken dat Ganzendonck er aan toe is!

Zomercarnaval in Ganzendonck gaat de boeken in als het skônste sprookje van ’t jaor!”

Wil je de persconferentie terugkijken? Klik dan hier!