PERSBERICHT

                                                                                              Beek en Donk, 14 februari 2022

Beek en Donk viert versoepelingen met alternatieve carnavalsavond

Op d’n tocht & U als chaotische start van carnaval 2022

Niet verwacht maar wel gehoopt. Op vrijdagavond 25 februari presenteren O&U en de samenwerkende Horeca een last minute potpourri met de titel “Op d’n tocht & U. Op de plek waar O&U al decennia lang met een carnavalesk concert het beste muzikale talent van het dorp op het toneel brengt wordt nu iedereen onderdeel van een feestelijke terugkeer van het carnavalsfeest.

O&U had de voorbereidingen van het jaarlijkse carnavalsconcert al geruime tijd geleden stil gelegd en de cafés in het dorp waren al voorzichtig bezig met het plannen van activiteiten. Maar met minder dan twee weken te gaan begon het bloed te kriebelen bij een illustere lokale carnavalsbeweging. Niets te doen in Muziekcentrum Het Anker met carnaval? Met enkele telefoontjes was het geregeld: horeca en O&U slaan de handen ineen en Beweging Op d’n Tocht gaat aan de slag om een onvergetelijke avond te organiseren.

Wat gaat er gebeuren?
Hoe doe je dat? Je hebt nog twee weken om een avond te programmeren en nog geen artiesten. Volgens het gezelschap dat achter de naam Beweging Op d’n Tocht schuil gaat is dat geen enkel probleem. Zij stellen dat iedere carnavalsvierder een artiest in zich heeft. Vandaar ook de titel “Op d’n tocht & U; het meest chaotische carnavalsconcert ever”.
Antwan van Horik, lid van de Beweging, carnavalsprins in 2020 en festivalorganisator van beroep heeft bijzonder gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken. “Al twee jaar ligt mijn werk op zijn gat. Dat was niet alleen traumatisch voor mij, maar voor al die mensen die energie krijgen van theater, muziek en creativiteit. Nu de beperkende maatregelen vrijdag 25 oktober van tafel gaan maken wij er allemaal een superfeest van!”

Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk is weer open voor de traditionele start van carnaval. Op vrijdag 25 februari gaan de deuren vanaf 19:30 uur open. Om 20:00 uur start het programma. Antwan waarschuwt wel. “Ook al wordt het een chaotische start, er kunnen maar 500 mensen naar binnen dus wees er snel bij!”

EINDE PERSBERICHT

Afbeeldingen, rechtenvrij:
–  Carnaval in Beek en Donk in 2019

Voor meer informatie: Frank van den Eijnden, 06-53630536