Lage stemdrempel optocht 2023

De Optochtcommissie heeft de stemdrempel voor het stemmen verlaagd. Deze drempel is opgeworpen door het wegbezuinigde schrijfgerei welke werd gebruikt voor het invullen van de bekende publieksprijsformuliertjes tijdens de optocht. Daarom een primeur in Ganzendonck! Deze editie kan er digitaal gestemd worden voor de befaamde Beweging Op d’n tocht publieksprijs Award, welke ter beschikking is gesteld en geïnitieerd door Stichting op d’n tocht (voorheen de Beweging).

De deelnemers hebben je steun hard nodig! Dit jaar dus niet met een door pen of potlood ingevuld formulier, maar digitaal. Maar hoe werkt dat dan?, zal menig Carnavalsvierder zich afvragen. Natuurlijk hebben we getracht het allemaal zo simpel mogelijk te houden. Er zijn tijdens Carnaval immers belangrijkere dingen dan het verhogen van je schermtijd. In diverse uitingen voor- en tijdens de optocht kom je een zogenaamde QR-code tegen; het bekende vierkantje met een wat onduidelijk vlekkenpatroon. Als je de camera van je telefoon op de QR-code richt, dan zal je merken dat je telefoon vraagt of je een website wil openen. Natuurlijk wil je dat! Op die website tref je alle deelnemers van de optocht aan en kan jij je stem geven aan jouw favoriet.

Om dit alles in goede banen te leiden kan de Ganzendonckse Optochtcommissie vol trots een tweede primeur aankondigen. We introduceren een live helpdesk. Om te voorkomen dat toeschouwers van de optocht veel kostbare tijd verliezen met het bellen naar hulplijnen waarbij je uren in de wacht staat, is de Taskforce QR-code opgericht. Hiervoor hebben we leden van de fameuze De Neije Prinsen Garde bereid gevonden om het publiek te ondersteunen met alles wat nodig is voor een succesvolle stem. Zij hebben de juiste QR-code voorhanden, weten alles over hoe zaken technisch werken (zo niet, dan bluffen zij zich hier vakkundig doorheen) en bedanken je natuurlijk voor je stem.

Na het afronden van deze opdracht kan je telefoon weer in je zak of tas, en rest je na afloop van de optocht nog de gang naar Muziekcentrum ‘t Anker voor het grandioze prijzenfestijn om te zien wie er vandoor gaat met de felbegeerde Beweging Op d’n tocht publieksprijs Award, welke ter is beschikking gesteld en geïnitieerd door Stichting op d’n tocht (voorheen de Beweging).