Kleurrijke Ganzendonckse optocht breekt alle trends

De Teugelders mochten rekenen op maarliefst 38 deelnemende acts. Een unicum wanneer je de trends van de afgelopen jaren in ons kleine Ganzendonck en tot ver daarbuiten erop naslaat. Er werd acte de présence gegeven door:

  • 5 acts Jeugdoptocht t/m 16 jaar
  • 9 acts individueel-duo
  • 5 acts kleine-groepen-3-t-m-6-personen
  • 11 grote-groepen-vanaf-7-personen-met-of-zonder-kleine-wagen
  • 5 grote-wagens
  • en natuurlijk de Prinsenwagen, Jeugdprinsenwagen en de voorgangers van de Optochtcommissie

Het werd een zeer mooie en vooral kleurrijke tocht met in totaal 96 jeugdoptocht deelnemers en 175 deelnemers in de andere categorieën. Velen speelden ludiek in op het thema van dit jaar ‘Wij zen nog lââng nie uitgetèld. Zo had de groep ‘Wai Doen Zomar Wa’ verschillende neije Prinsen besteld. Gelukkig stonden Dokter Jan en Zuster Ingrid van de EHBC op standby, want de WDZW dames waren bijna uitgeteld. Ook de ‘Ballenjongens van de Prins’ – de geliefde club Sparta waar Prins Luuk de 50ste jeugdtrainer is – zetten hun beste beentje voor. Het aantal scores was ongekend. De nog altijd fieve dames van ‘Kendonsnog’ waren ook nog steeds niet uitgeteld. Zij waren niet vooruit te branden tijdens de tocht, maar wat later bleek was dat de vroegere danssterren volop werden herkend wat voor het nodige oponthoud zorgde. En de schaapjes van de herder sprongen tijdens de tocht onvermoeibaar talloze malen over het hek. Dat zij dit zo lang volhielden is onvoorstelbaar.

De optochtfoto’s vindt je op de Facebookpagina van de Ganzendonckse Optocht.

Naast de records waren er ook diverse primeurs te ontdekken: zo introduceerde de Optochtcommissie jong presentatietalent Fenne. Zij presenteerde de Prijsuitreiking voor de jeugd met enorme flair (Linda move over!). Zij werd fantastisch muzikaal ondersteund door de jongens en meiden van Da’Kapelleke.

Fenne nodigde alle jonge deelnemers uit op het podium en interviewde hen kort waarna de prijzen werden uitgereikt door Prins Luukske, Prinses Roos en hun Hofdame Jolijn. Alle deelnemers ontvingen een prachtige Teugelders medaille en een heerlijke snoepzak van Snoeperij Jantje. CV de Bikinibroek – een van de Neije Lichting telgen – viel dik in de prijzen. Zij gingen ervandoor met Luukies Like en met de spiksplinternieuwe wisseltrofee De Veer waarmee het publiek dat massaal had gestemd op hun favoriete deelnemer, de groep een meters dik compliment gaf. CV Strak in ‘t pekske ging met de 1e prijs naar huis met hun act ‘Met toeters & bellen gaan wij door de optocht snellen’.

De Prijsuitreiking voor de andere categorieën werd gepresenteerd door Prins Luuk de 50ste en zijn adjudanten. Zij bleken eveneens over verrassend presentatietalent te beschikken. Het werd een grandioze en een heerlijk doldwaze avond. Het drietal zetten eveneens alle deelnemers in de spotlights, wat met de grote groepen de nodige hilariteit opleverde omdat zij met zovelen waren. Het podium was niet berekend op zo’n grote toeloop, maar deze hield zich wonderwel prima onder al het enthousiasme.

De tocht en prijsuitreiking waren groots en meeslepend. De Optochtcommissie kijkt dan ook tevreden terug op een dag vol superlatieven die overigens voor de laatste keer visueel werd vastgelegd door Joost vur ‘n Duppie. Ook Jorg van Lier nam afscheid als lid van de Optochtcommissie. De commissie bedankte hen hartelijk en is nu naarstig op zoek naar nieuwe aanwas.