Groot nieuws na Prinsjesdag

Wie vandaag zijn zintuigen goed de kost gaf, heeft misschien wel een vreemd fenomeen opgemerkt in de Koppelstraat. Wat in de Mariahoutse Lourdesgrot nog nooit is gebeurd, gebeurde vandaag wel bij het beeldje van D’n Teugelder in de muziektuin. Een onverklaarbaar mirakel vond daar plaats waarvan slechts enkele getuigen dit van dichtbij moeten hebben waargenomen.

Totaal onverwachts werd op enig moment duidelijk witte rook door diverse ooggetuigen waargenomen. De witte rook kwam van achter uit het beeld langzaam opstijgen zonder dat daarbij van mensenhanden sprake was. De redactie heeft bijgaande foto binnen gekregen waarop dit nieuwe fenomeen duidelijk zichtbaar is.

Niet veel later kwam er bevestiging van diverse (on)betrouwbare bronnen en is bekend geworden dat de witte rook die vandaag werd waargenomen, een teken zou zijn dat er inderdaad een nieuwe Luuk in aantocht zou zijn.

Het bestuur van de Stichting Teugelders van Ganzendonck zegt nog nergens van te weten, en hult zich in onwetendheid. Toch blijken de ‘geruchten’ na hoor en wederhoor van de eerder genoemde bronnen inderdaad bevestigd te worden. Zo wordt beweerd dat de Teugelders er dit jaar snel bij willen zijn, omdat het Carnavalsseizoen in 2024 al vroeg op de kalender staat en men daarom niets aan het toeval wil overlaten. De nieuwe Prins Luuk de 50e van Ganzendonck zou daarom nu al bekend zijn. Vele namen worden genoemd, maar het is vooralsnog onbekend wie de nieuwe Luuk de 50e is. Eén ding is wel zeker, Dave van de Burgt is het zeker niet, want na zijn dubbele Ganzendonckse carrière was het voor hem zeker wel genoeg en ‘het wordt tijd voor nieuw bloed’ zo laat hij aan deze krant weten.

Uiteraard zal onze redactie er alles aan doen om uit te vissen wie dan de uitverkorene zal zijn. Volg hiervoor onze nadere berichtgevingen de komende tijd in deze krant.