Grandioze bekendmaking Prins Luuk XLIX en Boerenpaar

Eindelijk was het dan zover, de bekendmaking van de Prins en het Boerenpaar van de Teugelders! Het tijdstip en de locatie waren afgestemd op de omstandigheden, een gezellige zaterdagmiddag in de Dorpstuin. Droog weer, een grote overkapping, sfeervol versierd en zitplaatsen voor iedereen. Dat kon niet meer misgaan.

Allereerst moest er afscheid genomen worden van Prins Luuk XLVIII. Nadat de Dansmariekes voor de laatste keer voor hem gedanst hadden, hij iedereen nogmaals bedankte en zijn steek inleverde, werd hij opgenomen in de Prinsengarde. Hij gaat weer door het leven als Antwan van Horik.

Terwijl de Biks Bent zorgde voor de muzikale omlijsting, werden voorbereidingen getroffen door de boerencommissie voor de bekendmaking van het 51e Boerenpaar van Ganzendonck. Afgelopen weken waren er vele aanwijzingen en nu was het dan eindelijk tijd voor de ontknoping.

In een grappig filmpje, zittend in een hottub, kondigde “het boerenpaar” aan dat ze er toch vanaf zagen en voor een ander boerenpaar gezorgd hadden. Het echte boerenpaar werd binnengebracht, te weten Esther van Stiphout en Arian de Groot! Samen met de Boerenbeveiliging gaan ze er een geweldige carnaval van maken.

Hierna maakte niemand minder dan Andy Marcelissen zijn opwachting. Deze tonproater van hoog niveau had natuurlijk zijn woordje klaar over de nieuwe prins… Andy kwam voorlezen uit zijn sprookjesboek, waarin vele sprookjesfiguren een rol speelden. Zijn woordspelingen zijn geniaal en hij had daarmee de lachers op zijn hand.

Sprookjes gaan we dit seizoen meer zien, want het motto voor carnaval 2022 is: ‘T skônste sprookje van ’t jaor!

Hierna was het dan zover: de bekendmaking van Prins Luuk XLIX!

Tijdens een prachtige licht- en geluidshow, kwamen ze tevoorschijn: Dave van de Burgt en zijn prinses Chantal Besseling! Ze werden met groot applaus en vuurwerk ontvangen! Wat een feest!

Dave is natuurlijk geen onbekende in de Beek en Donkse gemeenschap, hij houdt van feesten, muziek, drankje erbij en slap ouwehoeren. Prins Luuk XLIX en zijn prinses Chantal worden bijgestaan door Adjudant Mark Claassen en Adjudante Hanneke van Oss, een vrouw als Adjudant is tevens een primeur voor Ganzendonck.

De Dansmariekes dansten voor Prins Luuk XLIX hun allernieuwste dans. Een geweldig en warm onthaal van de nieuwe prins. Het was een grandioze bekendmaking en hiermee belooft het een fantastische carnaval te worden.

Na de nodige felicitaties werd er nog een paar uur doorgefeest.

Iedereen bedankt voor deze geweldige bekendmaking!