Gezien in de MooiLaarbeekKrant: Zomercarnaval in Beek en Donk: ‘Het vetste feest ever’

2 augustus 2021

 Beek en Donk – De teleurstelling was groot toen dit jaar carnaval niet door kon gaan. Maar komt er dan helemaal geen feest dit jaar? Niet als het aan vier jonge meiden ligt. Zij willen op 5 september Zomercarnaval organiseren. Voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 uit Beek en Donk. 

Nee, niet in Rotterdam, maar in Beek en Donk. Niet ontstaan uit een kleine groep Curacaose en Arubaanse carnavalisten, maar uit vier enthousiaste zesdegroepers die niet langer kunnen wachten op een spetterend feest met elkaar.

De teleurstelling van wederom een gemiste carnaval was zichtbaar bij Saar, Keet, Fem en Annabelle, vier tieners van basisschool ’t Otterke in Beek en Donk. Was daar nu echt niets aan te doen? Op een ander moment en in een andere vorm desnoods, maar carnaval kon niet wachten tot 2022. In mei trokken de meiden hun stoute schoenen aan en belden met de gemeente om een gesprek aan te vragen met de burgemeester. Deze was zeer gereserveerd gezien de coronamaatregelen, maar wilde graag meedenken met de dames en schiep de kaders waarbinnen ze verder konden werken aan de ontwikkeling van hun plan.

Waar er eerst gedacht werd aan een tropisch weekendspektakel voor álle inwoners van Laarbeek, bleek dat te hoog gegrepen. Het genodigde publiek beperkt zich tot alle kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen in Beek en Donk en vindt plaats op zondagmiddag 5 september. Een klein begin als je het vergelijkt met de eerste inzet, maar het wordt een knallend begin. Of, zoals Saar, Keet, Fem en Annabelle zeggen: “Het vetste feest ever.”

Er is aan alles gedacht en met behulp van een aantal sponsoren en vrijwilligers zal begin september ‘Zomercarnaval Laarbeek’ een feit zijn. Een meer tropische locatie dan de Dorpstuin heeft Beek en Donk niet te bieden en hier mogen de uitgedoste feestvierders zich op 5 september om 14.00 uur ‘s middags melden voor een onvergetelijk feest.

Aanmelden kan via de website www.zomercarnavalbeekendonk.nl en voor de geringe entreeprijs van € 2,50 wacht de kinderen een feestelijk, door dj’s opgeluisterd onthaal. De hongerige en dorstige feestvierders zullen uiteraard voorzien worden van de nodige versnaperingen. Om 17.00 uur mogen ze weer worden opgehaald of aan de (op)tocht naar huis beginnen.

Wil jij erbij zijn, schrijf je dan vóór 30 augustus in: www.zomercarnavalbeekendonk.nl

 Bron: De MooiLaarbeekKrant