Ganzendonckse Sauwelavond groot succes

De enige echte Ganzendonckse Sauwelavond op 3 februari 2024 was een professionele en strak georganiseerde avond. In een volledig uitverkochte, prachtig ingerichte Luukse Tent heeft het publiek zichtbaar genoten van alle toppers.

Erik Mulder mocht als eerste van vier kletsers de spits afbijten. Zijn eerste opkomst was ‘m niet goed genoeg, de tweede poging was een Brabants kampioen waardig. Als Kareltje de Kiloknaller was hij vroeger heel dik en samen met zijn vrouw heeft hij vele manieren geprobeerd om af te vallen. Die deelde hij graag met het publiek. Hij wist daarnaast de fotograaf nog een tip te geven: So ny!

Hierna was het de beurt aan KUUB. Een voornamelijk Ganzendoncks gezelschap met 3 blazers, een toetsenist en een zanger. Met aanstekelijke muziek en teksten beschreven ze verschillende gebeurtenissen. Een bezoekje aan het strand resulteerde bij hen in vele vormen van crème brûlee en een echtscheiding ligt echt niet altijd alleen aan de vrouw…

Om ongeveer 21.30 uur was het de beurt aan de Amsterdamse tonprater Riza Tisserand als Robbertje Matten. Het was even wennen aan het accent van boven de rivieren, maar al gauw had hij de lachers op z’n hand. Zijn definitie van een boekhouder: boeken lenen bij de bibliotheek en niet terugbrengen…

Zonder de Ganzendonckse dansmariekes is de Sauwelavond de Sauwelavond niet. Ze zijn klein van stuk, maar groot in hun kunnen. Met zowel hun gardedans als ook hun showdans toonden zij hun danskunsten aan het enthousiaste publiek. Dat beloonde de ‘oogappeltjes van prins Luuk 50e’ met een staande ovatie.

Na een welkome pauze kon het programma verder met ‘De Kleinzoon’. Joep de Wildt leverde een dik en dubbel geslaagde klets. Zijn opkomstdans was een goede indicatie van wat nog komen moest. Helaas stond zijn microfoon nog op “Amsterdams”, maar dat probleem werd gauw verholpen. Zijn relatie met zijn opa stond garant voor geweldige verhalen en evenzoveel lachsalvo’s in het publiek. De afsluitende vertolking van de Beegees vermengd met Herman van Veen werd door het publiek enthousiast meegedaan.

Als extra verrassing hadden de dames van KENDONSNOG een geweldige dans voor het publiek in petto. Ze zijn ooit begonnen als kleine dansmariekes, intussen samen 402 jaar oud, met 77 jaar ervaring op de Ganzendonckse podia, maar hebben nog nooit in deze samenstelling gedanst. Ze komen uit verschillende jaargangen van de Ganzendonckse Dansmariekes en vroegen zich dan ook af: KENDONSNOG? Zij kunnen het nog, en nu kent iedereen ze in elk geval weer!

De 3-koppige formatie Hu’hum deed er vervolgens op muzikale en humoristische wijze nog een schepje bovenop. Zwaar klassiek en toch geen opera. Komisch en kolderiek en toch geen cabaret. Een fijn optreden!

Een grandioze afsluiter volgde in de persoon van kletser Dirk Kouwenberg die zijn studentikoze avonturen onder het genot van een meter bier met het publiek deelde. Zijn geitensik met de bierkraag werd nog door velen in de zaal nagedaan!

Al met al was het een topavond vol met amusement. Het zal volgend jaar waarschijnlijk weer dringen worden om kaartjes te bemachtigen voor ‘de enige echte Ganzendonckse Sauwelavond’. Die wordt dan gehouden op 22 februari 2025 in de Luukse tent.

Zet hem alvast in je agenda!