Enthousiaste Carnavalsplannen bij de Neij Lichting

De opkomst bij de 3e bijeenkomst van de Neij Lichting is groot! Deze groep Laarbeekse jongeren is druk bezig met plannen te maken voor de Carnavalsoptochten in Beek en Donk en Aarle-Rixtel.

Op initiatief van Ondernemersclub VIER, de Carnavalsverenigingen van Beek en Donk en Aarle-Rixtel, en de LEV-groep, komen de jongeren met wat ouders bijeen, met als doel de jeugd meer bij de Carnavalsoptochten te betrekken. Inmiddels zijn er 7 groepen, in de leeftijd van 11 tot 17 jaar; 2 uit Ganzegat en 5 uit Ganzendonk.

Op deze avond wordt door Mario een korte presentatie gegeven over waar je allemaal aan moet denken als je een wagen bouwt of met een loopgroep mee wil doen. Zoals de grootte van de wagen, het materiaal, waar te bouwen, uit hoeveel personen bestaat je groep en moet daarvoor kleding geregeld worden, is het veilig en alle andere belangrijke punten. Daarna ging elk groepje brainstormen met een ervaren bouwer erbij, om zo weer een stuk verder te komen met de bedachte creatie. En daar waar nodig met ondersteuning van wat ouders. Ideeën te over, we zijn heel benieuwd naar de Carnavalsoptochten op zondag 11 februari 2024!

Alle groepen gaan hun creatie verder uitwerken en de organisatie blijft nauw betrokken, om daar waar nodig, mee te denken aan een oplossing. Zij zullen de komende tijd nog regelmatig contact met elkaar hebben.

Lijkt het je als jongere uit Laarbeek ook leuk om mee te doen aan de Carnavalsoptocht en wil je nog aansluiten bij de Neij Lichting, neem dan contact op met Carnavalsvereniging de Teugelders of Ganzegat.