DeMario Tip 9: De optocht

Als je creatie bijna af is, kun je je gaan concentreren op het lopen van de optocht(en). De optocht is vooral lol, plezier en ontspanning. Heel het jaar werken, waarvan de laatste maanden ook aan je creatie; tijdens de optocht kun je alle spanning van het dagelijkse leven effe vergeten. 

Probeer wanneer je aan de optocht begint ervoor te zorgen dat je act er staat. Je hebt in feite nooit ‘live’ kunnen oefenen want je eerste optreden is gelijk voor het publiek. Probeer het publiek te vermaken met je creatie en met hetgeen je er als groep omheen doet. Dat maakt het voor jezelf en de toeschouwers leuk en bovendien aangenamer; het kan tijdens de optocht best wel koud zijn. Wanneer je van alles aan het doen bent, is de kou beter te trotseren.

Wanneer je een leus of slagzin hebt gemaakt, probeer deze dan ook altijd voor je creatie uit te laten gaan. Zo kan eenieder alvast lezen wat je bedoeling is. Tenslotte heeft men maar enkele minuten de tijd om te bekijken wat je hebt gemaakt. 

Probeer met het geluidsniveau rekening te houden met het publiek. Lol maken doe je tenslotte samen met het publiek. Dat wil niet zeggen dat het een ‘stille’ optocht moet worden, maar er is een groot verschil tussen harde muziek en extreem harde muziek. Staat je muziek hinderlijk hard dan zullen toeschouwers je creatie nooit goed gaan bekijken. In plaats daarvan draait men zich van je af en houdt men de oren dicht. 

Voor zover drank en de optocht samengaan, ook hier moet het verstand het winnen van de emotie. Vaak heb je de dag ervoor al het nodige aan alcohol op en ben je nog maar net nuchter. Je bent met een ‘grote’ creatie en grote groep mensen op pad, met als hoofddoel samen gezellig de optocht lopen en/of rijden. Neem van mij aan – en ik lust hem ook wel – dat je de optocht ‘niet dronken’ vele malen beter beleeft en meemaakt. 

Ik wens eenieder een gezellige optocht. Heel veel succes en tot op het Piet van Thielplein of na afloop tijdens de prijsuitreiking! Heb je nog vragen? Mail me dan: demario@teugelders.nl

Noot van de redactie aan DeMario: namens alle fans, de Teugelders en de MooiLaarbeekKrant bedankt voor je al fijne tips en enthousiasme!