DeMario Tip 4: Bouwen

Wanneer je eindelijk zo ver bent dat je aan de gang kunt met het daadwerkelijk bouwen van je creatie, denk dan ook aan de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals: brandblusser, blusdeken, EHBO-box etc.

Wanneer je begint met bouwen, zet je eerst de grote lijnen uit waarbij vooral de verhoudingen – hoogte, breedte en lengte – moeten kloppen. Werk van binnen naar buiten. Als je eerst de buitenkanten maakt, is het erg lastig om binnenin nog techniek te maken. Het beste kun je een stevig frame maken met daarin de techniek waarbij het frame zorgt voor voldoende steun van de creatie. Het mooiste is om daarin alles weg te werken zodat je alleen je creatie ziet.

Met ‘techniek’ bedoelen we niet alleen bewegende delen, maar ook aandrijvingen en generatoren etc. Een generator zorgt niet alleen voor elektriciteit, maar ook voor hitte en giftige gassen uit de uitlaat. Zorg er daarom voor dat je de generator op een plek monteert waarbij je de uitlaat naar buiten kunt leiden en dat er voldoende ‘vrije’ ruimte is rondom de uitlaat zodat de hitte niet voor een brandbare situatie kan zorgen.

Geïnteresseerd in verschillende bouwtechnieken? Houd dan deze rubriek in de gaten.