DeMario Tip 3: Aan de slag

Om een idee voor je Carnavalswagen uit te werken, heb je een bouwruimte nodig. Denk hierbij vooral in mogelijkheden en niet aan de beperkingen.

Vaak denkt men bij het bouwen van een wagen aan grote schuren of loodsen waar je de hele creatie in één keer kunt afbouwen. Maar je kunt ook in veel kleinere locaties, delen van je creatie maken die je de dag voor de optocht buiten – of in een loods die je voor een dag mag gebruiken – in elkaar zet. Het bouwen van een creatie is niet afhankelijk van de soort locatie; wèl van het inlevingsvermogen en de creativiteit van de bouwers.

Het leuke van het bouwen van een creatie is dat eenieder in de groep zijn of haar specialiteit kwijt kan. De een heeft een goed oog voor techniek, een ander is handig in het maken van vormen en verhoudingen, weer anderen hebben veel verstand van kleuren en bijv. het maken van slagzinnen. En vergeet degenen niet die er altijd zijn om hand- en spandiensten te leveren. Op deze manier is de creatie van de hele groep waar iedereen zijn of haar steentje aan bijdraagt.