Dag 2 – Officiële eerste dag Carnavallen 2023!

We zijn nu écht begonnen! Op zaterdagochtend werd Prins Luuk XLIX opgehaald door de Teugelders van Ganzendonck en werd onder leiding van Da’Kapelleke koers gezet richting de Muziektuin. Na de officiële huldiging van het Teugeldersbeeldje vertrok de volledige stoet naar de Michaëlkerk voor de jaarlijkse Carnavalsviering. 

In een volle kerk sprak Pastoor Geoffrey de Jong over de wijze lessen in het leven. Wat is immers tequila zonder citroen en zout? 

Ook de Prinsengarde had een verrassing voor Prins Luuk XLIX! Ze hebben avonden gerepeteerd met Zingiz en dat was dan ook zeker te horen. ‘Niet kniezen, niet zeuren’ klonk als nooit tevoren!

En daar bleef het niet bij. Zingiz had ook een speciale editie van Nothing Else Matters op het repertoire staan. 

Na de mis werd er geluncht bij Café-Zaal van de Burgt en kwam de Prinsengarde tevoorschijn als de kinderen van Hiep Hoi. Onder leiding van Prins Luuk XLIX werd een speciale editie van ‘overal waar we heen gaan’ gezongen. Tijd om de sleutel te gaan halen in Ganzegat! 

In een rubberen boot kwam Prins Luuk XLIX de Kantine van Jantine binnen gevaren en werd op officiele wijze de sleutel overhandigd door burgemeester Frank van der Meijden. De officiële startsein van Carnaval 2023! 

In Muziekcentrum ’t Anker ging het dak eraf! Het Piep Boem Knor Kapellenfestival stond garant voor live muziek met acht kappellen uit de regio. Da’Kapelleke gaat de geschiedenisboeken in als de winnaar van het allereerste  Piep Boem Knor Kapellenfestival in Ganzendonck.