Geen ‘Dave’-initief einde voor Prins Luuk XLIX!

Ruim een week geleden trok de Swingende Boerentrektocht door Ganzendonck. Boer Janus en Boerin Diel gingen stralend, en dat was niet alleen door de zon, achterop de trekker voor een swingende tocht van Donk naar Beek.

Vergezeld door het Gevolg, Prins Johannes die uit Ganzegat was ontvoerd en mystery guest Heikneuter DJ Prins Djim d’n Urste, gingen zij van de Javaan, naar café Thuis, via café van de Burgt om af te sluiten bij de Tapperij.

Het verloofde Boerenpaar genoot van deze prachtige dag en kan niet wachten om hun sprookje voort te zetten. De Teugelders zijn dan ook blij om te melden dat Boer Janus en Boerin Diel nog steeds smoorverliefd zijn en zij tijdens Carnaval 2023 in de onecht verbonden zullen worden. Zij gaan dit sprookje met heel Ganzendonck vieren. Tot die tijd genieten zij van hun extra lange verloving.

Op Carnavalsdinsdag werd Carnaval 2022 afgesloten bij De Tapperij. Zoals alle activiteiten die deze editie georganiseerd werden, was ook dit alternatief en bovenal ludiek.

Er werd eigenlijk helemaal niets afgesloten, er is alleen afscheid genomen van Carnaval 2022. De Teugelders van Ganzendonck zijn verheugd om te melden dat Prins Luuk XLIX ook in 2023 de scepter zwaait over Ganzendonck. Een Prins verdient namelijk een écht en volledig Carnavalsseizoen. Dit betekent dat Prins Luuk XLIX niet, zoals traditie is op Carnavalsdinsdag, uitgekleed is, maar dat alle officiële taken worden bevroren en dat werd symbolisch ingezet door iedereen te trakteren op een ijsje.     

Carnaval 2022 is hiermee positief afgesloten en dit belooft veel voor wat er nog komen gaat.

De Teugelders van Ganzendonck kijken samen met Prins Luuk XLIX, Prinses Chantal, Adjudant Mark en Adjudante Hanneke uit naar het komende seizoen en bedanken iedereen voor ’t skônste sprookje van ’t jaor dat we dit jaar zo uitbundig mogelijk gevierd hebben.

Later dit jaar gaan we Prins Luuk XLIX en zijn Hoogheden natuurlijk ontdooien. Hoe we dit gaan doen? Blijf ons volgen en vier samen met ons een échte Carnaval met een volledig programma.